divendres, de setembre 29, 2006

El pas dels cabrons

Dels cabrons, sí, però no em refereixo als vianants que hi passen sino als cotxes (i motos) que vénen. Anem a pams.

Aquest pas de zebra està ubicat al carrer de París, davant d'un accés al recinte de l'Escola Industrial i a la Piscina Sant Jordi. A l'altra vorera -banda muntanya- hi ha l'Hospital del Sagrat Cor, que pertany a una de les mutualitats més populars de Catalunya: l'Aliança. El pas, com més o menys podeu veure, no està protegit per cap semàfor i, efectivament, se suposa que no cal, perquè un pas de zebra dóna automàticament la preferència als vianants. Bé, si més no això és el que disposa la normativa.

Altra cosa és el que disposen els fills de la gran puta que prenen el carrer de París pel circuit de Calafat i se'ls hi fot tres collons la preferència peatonal. A més -amb total indiferència municipal perquè allí mai hi ha Guardia Urbàna- passen a velocitats clarament exagerades (sembla com si volguessin arribar a Balmes en quinze segons) i el lloc seria un bon camp de collita de punts de carnet. I no pocs, perquè no són ni un ni dos els qui arriben o inclòs ultrapassen els 80 quilòmetres per hora. Sobretot si ja arriben llançats al semàfor de Viladomat.

Cada cop que hi vaig -més o menys cada tres mesos em faig un control al Sagrat Cor- el panorama és el mateix: gent gran o mares amb criatures, esperant a dalt de la vorera completament acollonits sense gossar de posar-hi peu a les ratlles. I, finalment, m'acaba tocant a mí llançar-me a la piscina i jugar-me la pell en plan torero. És clar, a fi que la gent hi pugui passar i un cop he constatat que aquell dia me'n surto sencer de la cosa, em planto a la meitat del pas i aleshores es munta el pollastre; perquè heu de saber que hi ha gent que, a més de ser uns grans fills de puta, pretenen tenir raó i la reivindiquen a crits. Crits que, no cal ni dir-ho, els hi són puntualment tornats i amb escreix.

Quin dia haurem d'anar d'enterrament?

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.